Pengbu Central Commons


Residential | Mixed-Use

2016 Best Sample Area Award,
Vanke Shanghai Region




Location
Hangzhou, China

Year
2015

Gross Area
50,000 m2

Client
Zhejiang Vanke

Collaborators
Shenzhen Huasan Architect

Status
Built
Pengbu Central Commons takes advantage of a rare opportunity to establish a large central open space in a dense urban setting due to the subway easement running through the site. With the Central Lawn at the development's core, undulations in topography and waterfront views create a framework that strikes a healthy balance of green and urban. Specialized amenity spaces defined by extensive layered planting curate a highly desired lifestyle of leisure and simultaneously celebrate Hangzhou's historical tea culture.
510 883 9988
©PLAT Studio Inc., 2018 
809 Heinz Ave,
Berkeley, California
Mark